Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
1 biała bułka, czerstwa, pokrojona na 3 cm kawałki1 bułka żytnia, pokrojona na 3 cm kawałki
-
60 g oliwy z oliwek
-
2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
¼ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowo 1 szczypta i ilość do gotowania makaronu
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g marchewki
-
200 g ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę
-
2 liście laurowe, suszone
-
300 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
½ opakowania makaronu, suchego, typu kolanka (250 g)
-
15 g płatków drożdżowych nieaktywnych (patrz wskazówka)
-
5 g octu jabłkowego
-
1 łyżeczka cebuli suszonej, mielonej
-
¼ łyżeczki kurkumy, mielonej
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
849.8 mg
Białko
24.1 g
Kalorie
3709.6 kJ /
886.6 kcal
Tłuszcz
32.8 g
Błonnik
9.8 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
122.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zapiekanka ziemniaczana (parmentier) z sosem bolońskim z bakłażana i soczewicy
1 godz. 35 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Żurek wegański
35 min
Wegańskie "mięso"
1 godz. 15 min
Wegetariański chowder z kukurydzą
30 min
Gratin z ziemniaków i selera
1 godz. 10 min
Wegańska lasagne z domowym makaronem i soczewicą
2 godz. 20 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Wegetariańska moussaka (musaka)
1 godz. 5 min